Rólam


Juharos Lilla, LL.M., ügyvédnö, 1976-ban Budapesten született és házas. A magyar mellett angolul is beszél, ami lehetővé teszi a határon átnyúló ügyek kezelését. Középiskolai tanulmányait Grevenbroichban, Észak-Rajna-Vesztfáliában végezte, majd jogot tanult a Trieri Egyetemen, Rajna-vidék-Pfalzban. Európa iránti élénk érdeklődésének köszönhetően posztgraduális tanulmányokat folytatott a budapesti Andrássy Tudományegyetemen európai gazdasági jogra fókuszálva, ahol LL.M. (Master of Laws) díjat kapott. Diplomamunkáját summa cum laude minősítéssel osztályozták.

Jelenleg kriminalisztikai pszichológiát tanul a Konstanzi Egyetemen a mesterképzésben. (M.Sc.). Az 1,6-os osztályzatátlag után már csak a végső dolgozat van függőben. Tanulmányait megelőzően a FernUni Hagenben továbbképzési bizonyítványt szerzett a "Jogi szakmák pszichológiája" területén. Jogi tanulmányait Rajna-vidék-Pfalzban végezte jogi tisztviselőként. 2009 óta a Koblenzi Tartományi Felsőbíróság ügyvédi kamarájának tagja, és büntetőügyekkel foglalkozik. Mielőtt megalapította volna saját ügyvédi irodáját Trierben, több évig szabadúszóként dolgozott egy büntetőjogra szakosodott ügyvédi irodában Koblenzben. 2013 óta független ügyvédként dolgozik Trierben. A büntetőjog területén szerzett speciális elméleti és gyakorlati ismeretei miatt 2012 novembere óta jogosult a "Büntetőjogi szakjogász" cím használatára.

Juharos ügyvédnö bűnügyi nyomozásokban, főeljárásokban és fellebbezési eljárásokban, például fellebbezési és felülvizsgálati eljárásokban védi ügyfeleit. Ennek során különösen a szexuális büntetőjogra összpontosított, mivel a jogpszichológia területén végzett számos továbbképzésnek köszönhetően speciális ismeretekkel rendelkezik a "tanúvallomás elleni vallomás" konstellációk tekintetében, valamint speciális ismeretekkel rendelkezik a tanúvallomás-pszichológiai jelentések követelményeiről. Emellett a büntetőjog minden területén védelmet nyújt, például kábítószerrel kapcsolatos eljárásokban, vagyon elleni bűncselekményekben, testi sértésben, gyilkosságban és emberölésben.

Az ítélkező bíróságok előtt büntetőjogi védőügyvédként végzett munkája mellett Juharos ügyvédnö különleges tapasztalattal és ismeretekkel rendelkezik a büntetések végrehajtása és az intézkedések végrehajtása terén, valamint a büntető törvénykönyv 63., 64. és 66. §-a szerinti fogva tartás valamennyi kérdésében a büntetések végrehajtása során védekezik. Továbbképzésének köszönhetően mára speciális kriminalisztikai pszichológiai ismeretekkel rendelkezik, így az igazságügyi prognózisról szóló jelentések előfeltételei is meghatározóak a fogvatartottak vagy elszállásolt személyek veszélyességének kérdésében, és így az érintettek szabadságának eldöntésében.

Közgazdasági ismeretei miatt a fehérgalléros bűnözés, a büntető adójog és a számítógépes bűnözés jelenleg nagyon népszerű területe, például az úgynevezett kiberkereskedelem a kereskedési vagy kereskedési platformokon is foglalkozik. Már számos eljárásban védte a call center ügynököket és az érintett vállalatok más vádoltjait országszerte, különösen Bajorországban. Emellett a bevándorlási jog büntetőeljárások összefüggésében kifejtett következményeire is összpontosít. Ez vonatkozik mind az európai jog szerinti következményekre, mint például az európai elfogatóparancs alapján történő kiadatási eljárásokra és a büntetések végrehajtása céljából történő átadásokra, mind pedig a kiutasított személyek esetében a büntetőeljárásról szóló törvénykönyv 456a. cikke szerinti megszakításokra. Az ezen a területen kezelt számos ügy miatt 2017 nyarán vendégelőadást tartott a Tübingeni Egyetemen "Kiadatás az uniós elfogatóparancs keretében és a végrehajtás megszakítása a joggyakorlatban" címmel az kelet-nyugati hálózat keretében.

Juharos, LL.M. ügyvédnö tagja a DAV-nak (Német Ügyvédi egyesület), a DAV büntetőjogi munkacsoportjának, a DUJV-nek (Német-Magyar Jogászegylet) és a német védöügyvédek bejegyzet egyesületének. 2021 szeptemberéig politikailag aktív volt az 90-es szövet´seg/zöldek-nél, és tagja volt a Saarburg-Kell helyi egyesület elnökségének. Szereti a jogi gyakornokokat is képezni a kötelező állomás részeként.